Social Icons

Pages

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

 
Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη χτισμένη σε ανθρώπινη κλίμακα. Λίγες ψηλά κτίρια mar διαύγεια του ουρανού, και οι περισσότεροι από τους περιπάτους ή βόλτες με το λαό ποδήλατα. Το παλαιότερο μέρος της πόλης υπενθυμίζει 17ου αιώνα της πόλης Gouden Eeuw (Golden Age), μια περίοδο κατά την οποία ήταν το κέντρο ενός τεράστιου δικτύου εμπορίας και αποικιακή αυτοκρατορία. Ήταν τότε που κατασκευάστηκε πλούσιοι έμποροι δίρριχτη κατοικίες κατά μήκος των καναλιών που τακτοποιημένα.
Ένα νόστιμο ειρωνεία είναι ότι αυτές οι παλιές δομές γαλήνιο φιλοξενήσει τώρα οίκους ανοχής, τα καταστήματα καπνού, και κάποια υπερβολική νυχτερινή ζωή. Κατοίκους της πόλης, περήφανοι για ρεαλιστική, ζωντανή-και-ας-live στάση τους, αποφάσισαν να ελέγχουν ό, τι δεν μπορούν αποτελεσματικά εκτός νόμου. Επιτρέπουν άδεια πορνεία στην περιοχή Red Light District - όπως πολύ ένα τουριστικό αξιοθέατο, όπως το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ - ". Καφενεία» και την πώληση του χασίς και μαριχουάνας σε καθορισμένους
Αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι Amsterdammers παρασύρει γύρω από την πόλη πίσω από σύννεφα καπνού μαριχουάνας. Είναι πολύ απασχολημένος zipping γύρω στα ποδήλατα, in-line πατινάζ μέσω Vondelpark, ηλιοθεραπεία στις βεράντες τους, περιήγηση συστοιχίες των εθνοτικών πιάτα, ή βλέποντας την παρέλαση της ζωής του δρόμου από ένα καφενείο πεζοδρόμιο. Μια νέα γενιά επιχειρηματιών έχει αναζωογόνησε παλιές γειτονιές, όπως η Jordaan, γυρίζοντας μερικές διακριτικού σπίτια σε offbeat καταστήματα, καφετέριες πολυσύχναστη, ξενοδοχεία, και εστιατόρια. Κατά μήκος της προκυμαίας, παλιές λιμενικές εγκαταστάσεις είτε έχουν τεθεί σε τολμηρές νέες χρήσεις, ή παρασύρθηκαν εξ ολοκλήρου υπέρ της αιχμής αρχιτεκτονική.
Η πόλη θα σας συλλάβει γρήγορα στο ξόρκι του. Τη νύχτα, πολλά από τα περισσότερα από 1.200 γέφυρες που εκτείνονται σε 160 κανάλια είναι επενδεδυμένα με μικροσκοπικά φώτα, δίνοντάς τους ένα παραμύθι εμφάνιση. Μερικά πρωινά, το τοπίο αναδύεται από την ομίχλη σιγά-σιγά διασποράς να αποκαλύψει γοητευτική μορφή της. Άμστερνταμ δεν έχουν απλώς στυλ? Έχει πολύ ουσία (και όχι απλώς κατάχρηση ουσιών). Εκτός από τα πολλά κανάλια και γέφυρες, βιβλιοπωλεία αντικέρ, τα καφέ (η ολλανδική ισοδύναμο μπαρ γειτονιά), τζιν-δειγματοληψία σπίτια και κομψά καφέ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προσφέρει μέχρι και θησαυρούς, όπως το Εβραϊκό Ιστορικό Μουσείο, το Rembrandt House Museum, και το σύγχρονης τέχνης Μουσείο Stedelijk. Ίσως το μεγαλύτερο προσόν του, όμως, είναι οι κάτοικοί της. Πολλοί μιλούν άπταιστα αγγλικά και σχεδόν όλα είναι φιλικό στους επισκέπτες. Γδούπο κάτω τον εαυτό σας εν μέσω των νικοτίνη-βάφονται τοίχοι του καφέ καφέ για να απολαύσετε μια μπύρα ή ένα jenever (ολλανδικό τζιν), και γρήγορα θα βρείτε τον εαυτό σας να μιλάτε με μια συμπαθής τοπική.
Ένα μεγάλο μέρος της απόλαυσης του Άμστερνταμ προκύπτει από ακριβώς την ύπαρξη σε αυτό, έτσι πετάξει έξω όλα τα "μίλια και μίλια να διανύσω πριν κοιμηθώ" νοοτροπία. Μεταξύ βουτιές σε καλλιτεχνικά και ιστορικά κειμήλια, χρειάζονται χρόνο για να απορροφήσει μόνο το πνεύμα της ελεύθερης περιστροφής αυτής της ζωντανής πόλης.
Άμστερνταμ δεν είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα ​​με ακόμη και αν φτάσετε εκεί κρύο (με την έννοια της ετοιμότητας). Η τοπική οργάνωση τουριστικών, VVV Άμστερνταμ, υπερηφανεύεται για να είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση νοητή οποιαδήποτε πιθανή ταξίδια ταξιδιώτη μπορεί να έχει, με εξαίρεση μόνο εκείνες που είναι παράνομες ή αμφίβολης ηθικής αξίας. Η πόλη είναι ξένο, βέβαια, αλλά δεν είναι τόσο απίστευτα? Πολλοί Ολλανδοί μιλούν αγγλικά.
Για να βάλει πραγματικά το καλύτερο πόδι σας προς τα εμπρός, θα θέλετε να ξέρετε πόσο τα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα κοστίσει? Πώς θα πάμε για να φτάσουμε εκεί? Ό, τι τα έγγραφα, τα είδη ένδυσης, και άλλες ανάγκες ταξιδιού σας θα πρέπει να φέρει? Και πότε πρέπει να πάτε στο καλύτερο να επωφεληθούν από ειδικές εκδηλώσεις. Αυτός ο οδηγός παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε το ταξίδι σας πριν φύγετε από το σπίτι.

πηγή http://www.frommers.com/destinations/